Вишивка

04.12.2014 23:32
Як ви знаєте, вишивка хрестиком це одне з дуже древніх рукоділь і воно популярне досі. Мало хто бачить, як їх мама вишиває, але насправді, це більше через брак часу, а ті, хто одного разу починає вишивати робить це все життя. Так от, про старовину, коли то давно жінки вірили, що вишиті малюнки і картини можуть виконувати бажання. Як? Якщо вишивати хрестиком з хорошими думками, вкладати в малюнок свою любов і також вишивати певні мотиви, то бажане виконувалося. Крім того, вважалося, що вишивка оберігає людину і його сім'ю і тому такі речі зберігалися і передавалися молодому поколінню. А як і належить речам, які передаються з покоління в покоління, вони мають свої ритуали і правила...
Як правильно вишивати за старими традиціями? Для того, щоб Ваша вишивка сприяла розвитку в справі і швидкому зростанню потрібно вишивати від центру по спіралі, проти сонця. 
 А ось ще одне правило: Якщо ви хочите захистити (від злодія) те, чого домоглися (купили квартиру, машину, ну це в наш час звичайно ж), потрібно навпаки вишивати зверху вниз або від краю до центру. Це звичайно дуже цікава інформація і її треба перевірити.
Назад