Сексуальне насилля!

08.09.2014 14:28

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Існує чимало небезпек для здоров’я дітей, їх морального стану, а іноді й життя. Одним із небезпечних проявів сучасності є педофілія. Особливо небезпечними збоченцями є ті, для кого маленькі діти – об’єкт підвищеного сексуального потягу. Деякі з них навіть розуміють аморальність і протизаконність своїх дій, але статевий потяг перемагає.

Психологи вважають, що такі люди вміють швидко змінювати свою поведінку, володіють  акторськими здібностями. А тому дуже небезпечні для дітей! Задумайтесь над цим!!! Ви повинні бути впевненими, що дитина вам довіряє і завжди  розповість про свої неприємності. Зумійте переконати сина чи доньку в тому, що є такі дорослі «дяді», які можуть зробити боляче і змусити  робити   неприємні речі. Дорослі мають знати, що найчастіше безпека може підстерігати дитину у дворі. Найкращий спосіб – наочна демонстрація небезпечних місць: люки, підвали, горища, будівельні площадки. Поясніть у  доступній формі, чому не можна гратися у місцях, де можуть бути сумнівні компанії, де можуть закритися двері і не буде змоги вийти. У такій ситуації не треба плакати, а ВАРТО кричати на весь голос і звати на допомогу. Діти повинні знати, що пересуватися потрібно тільки людними місцями, у них має бути кнопка виклику батьків в один дотик на мобільному телефоні, якщо незнайомець взяв за руку (плече) – вирватися і тікати, внести в мобільний телефон номер міліції.

Шановні батьки! Запам’ятайте!  
1. Не залишайте дітей без нагляду! 
2. Суворо забороніть вступати в розмови з незнайомцями!
3. Поясніть, що не можна брати подарунки або гроші від незнайомих людей! Не можна з ними нікуди йти (кіно, кафе тощо), як би привабливо це не звучало!
4. Пам’ятайте! Педофіл-це актор! Він може представитися дітям тренером, учителем, лікарем, інженером ЖКГ…  Навчіть дитину говорити  незнайомцям, що перш ніж піти кудись,  вони запитають дозволу своїх батьків.
5.Увечері обов’язково обговорюйте з дитиною події дня! Чи бачила вона когось підозрілого (часто насильники відслідковують дітей кілька днів).
6. Цікавтеся друзями та знайомими вашої дитини!
7. Забороніть заходити в ліфт із незнайомцями! Якщо вже так сталося, то навчіть користуватися кнопкою виклику диспетчера! 
8. Навчіть дитину нікому не розповідати про час повернення членів сім’ї з роботи, а додому йти впевнено і не виказувати свого страху!
9. Заборонити відчиняти двері стороннім особам!
З раннього дитинства треба вчити дитину, що сексуальні відносини між дорослими і неповнолітніми заборонені і караються законом!!!
Дитина повинна:
- уміти відмовляти незнайомим людям;
- розуміти, що її тіло належить тільки їй і ніхто сторонній не має права до нього торкатися;
- бути впевненою, що вдома її вислухають і зрозуміють;
- знати, що не винна в тому, що викликає нездоровий інтерес дорослого чоловіка;
- у разі небезпеки голосно звати на допомогу! 
Шановні батьки! Будьте завжди насторожі!!! Уважно придивляйтеся до поведінки вашої дитини, до її інтересів та оточення!!!

Назад