Шкільні успіхи дити

11.04.2015 14:20

Правило 1: заспокойтеся! Сконцентруйте свою увагу на диханні: один… два… десять… відчуйте спокій, рівновагу.  Потім розмовляйте з дитиною.
Правило 2: не поспішайте! Ми очікуємо від дитини всього і негайно. Ми вимагаємо негайних успіхів, іноді не отримуємо їх, але при цьому не уявляємо, як цим можемо нашкодити дитині. 
Правило 3: безумовна любов! Ви любите свою дитину не зважаючи на її успіхи в школі. Вона відчуває вашу любов, і це допомагає їй бути впевненою у собі і долати невдачі.
Правило 4: не докоряйте! Дитина очікує від батьків не докорів, а спокійної допомоги.
Правило 5:  щоб позбавити дитину недоліків, намагайтеся вибирати один – той, якого ви хочете позбутися найбільше, і говоріть тільки про нього.
Правило 6: вибирайте найголовніше, порадьтеся з дитиною, почніть з ліквідації найзначніших для самої дитини шкільних труднощів.
Правило 7: головне: хвалить – виконавця (дитину)! Критикуйте об’єктивно і по можливості якомога рідше.
Пам’ятайте: дитина має бути не об’єктом, а співучасником своєї оцінки!!!
Правило 8: оцінка має порівнювати сьогоднішні успіхи дитини з її особистими вчорашніми, а не тільки з державними нормами оцінювання та не успіхами сусіднього Івана.
Правило 9: не скупіться на похвалу, будуючи стосунки зі своєю дитиною, не орієнтуйтеся тільки на шкільні оцінки. Нема такого двієчника, котрого нема за що похвалити.
Правило 10: ставте перед дитиною найбільш конкретні та реальні завдання, й вона спробує їх виконати. Не спокушайте дитину метою, якої не можливо досягти.
Любіть свою дитину, поважайте і приймайте її здібності, успіхи та невдачі!!!

Назад